do kasy suma: 0,00 zł

Masz pytania? zadzwoń: 502 420 403 lub 512 922 386 Tel stacjonarny: (22) 756 89 12 lub (22) 756 89 15 

Promocje
Grill gazowy Campingaz RBS LXS SERIA 4
Grill gazowy Campingaz RBS LXS SERIA 4
3 499,00 zł 3 329,00 zł
szt.
Grill gazowy Landmann Triton MaxX PTS 4,1 Inox
Grill gazowy Landmann Triton MaxX PTS 4,1 Inox
2 999,00 zł 2 499,00 zł
Wędzarnia elektryczna Borniak UW-150 drugi gatunek
Wędzarnia elektryczna Borniak UW-150 drugi gatunek
2 499,00 zł 2 199,00 zł
Grill gazowy Landmann Triton PTS 4,1 Inox
Grill gazowy Landmann Triton PTS 4,1 Inox
2 899,00 zł 2 499,00 zł
Grill gazowy Campingaz DH Classic EXSD seria 4
Grill gazowy Campingaz DH Classic EXSD seria 4
2 799,00 zł 2 378,00 zł
szt.
Grill gazowy Campingaz Classic LS Plus Seria 3
Grill gazowy Campingaz Classic LS Plus Seria 3
2 299,00 zł 1 719,00 zł
Wędzarnia elektryczna Borniak UW-70 drugi gatunek
Wędzarnia elektryczna Borniak UW-70 drugi gatunek
1 899,00 zł 1 699,00 zł
Smoker Cyfrowy Borniak BBD-70 drugi gatunek
Smoker Cyfrowy Borniak BBD-70 drugi gatunek
3 199,00 zł 2 649,00 zł
Cooler ogrodowy miętowy
Cooler ogrodowy miętowy
999,00 zł 775,00 zł
szt.
Cooler ogrodowy czerwony
Cooler ogrodowy czerwony
999,00 zł 775,00 zł
szt.
Cooler ogrodowy, styl klasyczny
Cooler ogrodowy, styl klasyczny
1 249,00 zł 970,00 zł
szt.
Cooler ogrodowy, wózek
Cooler ogrodowy, wózek
1 125,00 zł 870,00 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Statystyki
Produkty:
1519
Kategorie:
126
Nowości:
9
Promocje:
29
Przepis na polędwicę wieprzową wędzoną

Przepis na polędwicę wieprzową peklowaną na sucho:

Składniki:

  • Polędwiczki wg. uznania
  • Sól peklowa (20g na kilogram)
  • szklana miska
  • Ręczniki papierowe

Jak przyrządzić polędwicę wieprzową?

  • Polędwiczki należy umyć i pozbawić białych błonek.
  • Osuszamy papierowymi ręczniczkami
  • Odważoną wcześniej sól wcieramy jednocześnie masując w polędwiczki równomiernie z każdej strony.
  • Układamy w misce i wkładamy do lodówki na ok. 12-14 godzin.
  • Po wyjęciu z lodówki dokładnie myjemy i osuszamy ręczniczkami papierowymi.
  • Polędwiczki najlepiej powiesić na hakach wędzarniczych typu "S" wykorzystując poprzeczki Borniaka
  • Zamiast generatora dymu włączamy osuszacz nastawiamy temperaturę na 40 stopni Celsjusza i zostawiamy na 3 godziny
  • Po osuszeniu włączamy generator dymu i ustawiamy temperaturę 50 stopni Celsjusza.
  • Po 2,5 godzin wędzenia zamieniamy polędwiczki miejscami w celu równego zarumienienia
  • Czekamy kolejne 2,5 - 3 godziny i wyjmujemy.

Sprawdzone w wędzarni Borniak UWD-70. Histereza na poziomie 2-3 stopni Celsjusza. Polędwiczki wyszły łososiowe i wyjątkowo delikatne.

Polędwica peklowana na sucho

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium