do kasy suma: 0,00 zł

Masz pytania? zadzwoń: 502 420 403 lub 512 922 386 Tel stacjonarny: (22) 756 89 12 lub (22) 756 89 15 

Promocje
Cooler ogrodowy miętowy
Cooler ogrodowy miętowy
999,00 zł 775,00 zł
szt.
Cooler ogrodowy czerwony
Cooler ogrodowy czerwony
999,00 zł 775,00 zł
szt.
Cooler ogrodowy, styl klasyczny
Cooler ogrodowy, styl klasyczny
1 249,00 zł 970,00 zł
szt.
Cooler ogrodowy, wózek
Cooler ogrodowy, wózek
1 125,00 zł 870,00 zł
Cooler ogrodowy czarny
Cooler ogrodowy czarny
999,00 zł 775,00 zł
Grill gazowy Campingaz RBS EXS SERIA 4
Grill gazowy Campingaz RBS EXS SERIA 4
3 999,00 zł 3 799,00 zł
Grill gazowy Campingaz MASTER WOODY SERIA 3
Grill gazowy Campingaz MASTER WOODY SERIA 3
4 699,00 zł 4 399,00 zł
Grill gazowy Campingaz RBS LS SERIA 3
Grill gazowy Campingaz RBS LS SERIA 3
3 499,99 zł 3 139,00 zł
Grill gazowy Campingaz Woody L Seria 4
Grill gazowy Campingaz Woody L Seria 4
2 299,00 zł 2 189,00 zł
Grill gazowy Campingaz Classic EXS Seria 2
Grill gazowy Campingaz Classic EXS Seria 2
1 599,00 zł 1 199,00 zł
Szczypce Campingaz PREMIUM BBQ
Szczypce Campingaz PREMIUM BBQ
159,99 zł 139,00 zł
Grill gazowy Campingaz Woody LD Seria 3
Grill gazowy Campingaz Woody LD Seria 3
1 999,00 zł 1 459,00 zł
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Statystyki
Produkty:
1522
Kategorie:
128
Nowości:
8
Promocje:
13
Przepis na polędwicę wieprzową wędzoną

Przepis na polędwicę wieprzową peklowaną na sucho:

Składniki:

  • Polędwiczki wg. uznania
  • Sól peklowa (20g na kilogram)
  • szklana miska
  • Ręczniki papierowe

Jak przyrządzić polędwicę wieprzową?

  • Polędwiczki należy umyć i pozbawić białych błonek.
  • Osuszamy papierowymi ręczniczkami
  • Odważoną wcześniej sól wcieramy jednocześnie masując w polędwiczki równomiernie z każdej strony.
  • Układamy w misce i wkładamy do lodówki na ok. 12-14 godzin.
  • Po wyjęciu z lodówki dokładnie myjemy i osuszamy ręczniczkami papierowymi.
  • Polędwiczki najlepiej powiesić na hakach wędzarniczych typu "S" wykorzystując poprzeczki Borniaka
  • Zamiast generatora dymu włączamy osuszacz nastawiamy temperaturę na 40 stopni Celsjusza i zostawiamy na 3 godziny
  • Po osuszeniu włączamy generator dymu i ustawiamy temperaturę 50 stopni Celsjusza.
  • Po 2,5 godzin wędzenia zamieniamy polędwiczki miejscami w celu równego zarumienienia
  • Czekamy kolejne 2,5 - 3 godziny i wyjmujemy.

Sprawdzone w wędzarni Borniak UWD-70. Histereza na poziomie 2-3 stopni Celsjusza. Polędwiczki wyszły łososiowe i wyjątkowo delikatne.

Polędwica peklowana na sucho

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium