do kasy suma: 0,00 zł

Masz pytania? zadzwoń: 502 420 403 lub 512 922 386 Tel stacjonarny: (22) 756 89 12 lub (22) 756 89 15 

Promocje
Grill gazowy Campingaz Classic LBS Seria 3
Grill gazowy Campingaz Classic LBS Seria 3
2 399,00 zł 1 719,00 zł
szt.
Grill gazowy Landmann Triton MaxX PTS 3,1  Inox
Grill gazowy Landmann Triton MaxX PTS 3,1 Inox
2 849,00 zł 2 458,00 zł
Grill gazowy Landmann Triton PTS 3,0  bordowy
Grill gazowy Landmann Triton PTS 3,0 bordowy
2 199,00 zł 1 819,00 zł
Grill gazowy Landmann Triton PTS 3,0  czarny
Grill gazowy Landmann Triton PTS 3,0 czarny
2 199,00 zł 1 819,00 zł
Grill gazowy Campingaz Woody L Seria 3
Grill gazowy Campingaz Woody L Seria 3
1 999,00 zł 1 429,00 zł
Grill gazowy Landmann Triton PTS 3,1  bordowy
Grill gazowy Landmann Triton PTS 3,1 bordowy
2 349,00 zł 1 999,00 zł
Grill gazowy Landmann Triton 2,0 PTS bordowy
Grill gazowy Landmann Triton 2,0 PTS bordowy
1 741,00 zł 1 599,00 zł
Grill gazowy Campingaz Classic LS Plus D Seria 4
Grill gazowy Campingaz Classic LS Plus D Seria 4
2 159,00 zł 1 969,00 zł
Grill gazowy Campingaz Classic LS Plus D Seria 3
Grill gazowy Campingaz Classic LS Plus D Seria 3
2 299,00 zł 1 719,00 zł
Grill gazowy Campingaz Woody LX Seria 3
Grill gazowy Campingaz Woody LX Seria 3
1 999,00 zł 1 899,00 zł
szt.
Grill gazowy Landmann Triton 2,0 PTS czarny
Grill gazowy Landmann Triton 2,0 PTS czarny
1 799,00 zł 1 449,00 zł
Grill Campingaz PLANCHA MASTER LX
Grill Campingaz PLANCHA MASTER LX
2 580,00 zł 1 699,00 zł
szt.
Produkt dnia
Cooler ogrodowy czerwony
Cooler ogrodowy czerwony
999,00 zł 775,00 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Przepis na polędwicę wieprzową wędzoną

Przepis na polędwicę wieprzową peklowaną na sucho:

Składniki:

  • Polędwiczki wg. uznania
  • Sól peklowa (20g na kilogram)
  • szklana miska
  • Ręczniki papierowe

Jak przyrządzić polędwicę wieprzową?

  • Polędwiczki należy umyć i pozbawić białych błonek.
  • Osuszamy papierowymi ręczniczkami
  • Odważoną wcześniej sól wcieramy jednocześnie masując w polędwiczki równomiernie z każdej strony.
  • Układamy w misce i wkładamy do lodówki na ok. 12-14 godzin.
  • Po wyjęciu z lodówki dokładnie myjemy i osuszamy ręczniczkami papierowymi.
  • Polędwiczki najlepiej powiesić na hakach wędzarniczych typu "S" wykorzystując poprzeczki Borniaka
  • Zamiast generatora dymu włączamy osuszacz nastawiamy temperaturę na 40 stopni Celsjusza i zostawiamy na 3 godziny
  • Po osuszeniu włączamy generator dymu i ustawiamy temperaturę 50 stopni Celsjusza.
  • Po 2,5 godzin wędzenia zamieniamy polędwiczki miejscami w celu równego zarumienienia
  • Czekamy kolejne 2,5 - 3 godziny i wyjmujemy.

Sprawdzone w wędzarni Borniak UWD-70. Histereza na poziomie 2-3 stopni Celsjusza. Polędwiczki wyszły łososiowe i wyjątkowo delikatne.

Polędwica peklowana na sucho

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium