do kasy suma: 0,00 zł

Masz pytania? zadzwoń:512 111 199 lub 502 420 403Tel stacjonarny: (22) 756 89 12 lub (22) 756 89 15 

Promocje
Grill Gazowy Broil King Imperial S 590 EKSPOZYCYJNY
Grill Gazowy Broil King Imperial S 590 EKSPOZYCYJNY

18 530,00 zł

Cena regularna: 20 599,00 zł

Najniższa cena: 17 999,00 zł
szt.
Grill gazowy Broil King Imperial S 690 do zabudowy z szafką Butla gazowa
Grill gazowy Broil King Imperial S 690 do zabudowy z szafką Butla gazowa

23 199,00 zł

Cena regularna: 28 999,00 zł

Najniższa cena: 28 999,00 zł
szt.
Grill Elektryczny Napoleon Travel Q PRO 285E
Grill Elektryczny Napoleon Travel Q PRO 285E

1 499,00 zł

Cena regularna: 1 599,00 zł

Najniższa cena: 1 599,00 zł
szt.
Grill gazowy Napoleon  Rogue SE425 Phantom RSIBPK
Grill gazowy Napoleon Rogue SE425 Phantom RSIBPK

7 499,00 zł

Cena regularna: 8 299,00 zł

Najniższa cena: 7 999,00 zł
szt.
Grill gazowy Napoleon Travel Q 285X Wózek na Kartusze gazowe
Grill gazowy Napoleon Travel Q 285X Wózek na Kartusze gazowe

2 199,00 zł

Cena regularna: 2 299,00 zł

Najniższa cena: 2 299,00 zł
szt.
Grill gazowy Napoleon  Rogue SE 525 RSIBPK Black
Grill gazowy Napoleon Rogue SE 525 RSIBPK Black

7 649,00 zł

Cena regularna: 8 499,00 zł

Najniższa cena: 6 999,00 zł
szt.
Grill gazowy Napoleon  Rogue SE 525 RSIBPSS Stainless Steel
Grill gazowy Napoleon Rogue SE 525 RSIBPSS Stainless Steel

8 099,00 zł

Cena regularna: 8 999,00 zł

Najniższa cena: 7 499,00 zł
szt.
Grill gazowy Napoleon  Rogue SE425 RSIBPK z rożnem
Grill gazowy Napoleon Rogue SE425 RSIBPK z rożnem

6 479,00 zł

Cena regularna: 7 199,00 zł

Najniższa cena: 6 199,00 zł
szt.
Grill gazowy Napoleon  Rogue SE425 RSIBPSS Stainless Steel
Grill gazowy Napoleon Rogue SE425 RSIBPSS Stainless Steel

6 839,00 zł

Cena regularna: 7 599,00 zł

Najniższa cena: 6 599,00 zł
szt.
Grill gazowy Napoleon  Rogue 425 SBPK
Grill gazowy Napoleon Rogue 425 SBPK

4 139,00 zł

Cena regularna: 4 599,00 zł

Najniższa cena: 3 999,00 zł
szt.
Grill elektryczny Krampouz Duo K BBQ/Plancha
Grill elektryczny Krampouz Duo K BBQ/Plancha

2 900,00 zł

Cena regularna: 3 660,00 zł

Najniższa cena: 2 490,00 zł
szt.
Grill Gazowy Broil King Crown 440 Ekspozycyjny
Grill Gazowy Broil King Crown 440 Ekspozycyjny

5 129,00 zł

Cena regularna: 5 699,00 zł

Najniższa cena: 4 399,00 zł
Produkt dnia
Grill gazowy Napoleon Prestige PRO 825 RSIBPSS
Grill gazowy Napoleon Prestige PRO 825 RSIBPSS

31 799,00 zł

szt.
Łopatka do obracania Inox Landmann
Łopatka do obracania Inox Landmann

42,50 zł

Nóż Inox Landmann
Nóż Inox Landmann

35,00 zł

szt.
Grill Gazowy Broil King ROYAL 320
Grill Gazowy Broil King ROYAL 320

2 899,00 zł

Grill gazowy Napoleon  Rogue 365 PK
Grill gazowy Napoleon Rogue 365 PK

2 999,00 zł

Grill Gazowy Broil King Imperial S 690
Grill Gazowy Broil King Imperial S 690

25 699,00 zł

szt.
Grill elektryczny Krampouz Duo K BBQ/Plancha
Grill elektryczny Krampouz Duo K BBQ/Plancha

2 900,00 zł

Cena regularna: 3 660,00 zł

Najniższa cena: 2 490,00 zł
szt.
Termometr Bezprzewodowy Meater +
Termometr Bezprzewodowy Meater +

589,00 zł

szt.
Termometr Bezprzewodowy Meater
Termometr Bezprzewodowy Meater

539,00 zł

Zestaw do Pizzy Landmann Selection z Łopatą
Zestaw do Pizzy Landmann Selection z Łopatą

169,15 zł

Grill gazowy Broil King Imperial S 690 do zabudowy z szafką Butla gazowa
Grill gazowy Broil King Imperial S 690 do zabudowy z szafką Butla gazowa

23 199,00 zł

Cena regularna: 28 999,00 zł

Najniższa cena: 28 999,00 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

CA Raty 0% Broil King, Napoleon, Borniak

Wędzarnia Helia Smoker 48

Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Cena: 8 600,00 zł 8600.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

WĘDZARNIA  CIŚNIENIOWA ELEKTRYCZNA  HELIA 48

 

helia smoker_polgrill

Wędzarnia Helia 48 jest absolutną nowością na polskim rynku. To pierwsza Niemiecka ogólnodostępna wędzarnia, która jest w stanie spełnić wszystkie marzenia restauratorów, miłośników domowych wyrobów, właścicieli małej gastronomi, wędkarzy, myśliwych, firm cateringowych  itp.

 

helia smoker logo

Zastosowana w niej unikalna technologia ciśnieniowa pozwala na maksymalne skrócenie procesów obróbki bez żadnych strat walorów smakowych, wizualnych ani zdrowotnych. Technologia ta powstała na bazie wieloletnich badań niemieckich specjalistów z dziedzin gastronomii i technologii żywienia. Do dziś o jej zaletach przekonali się miłośnicy wędzenia z 80 krajów świata, a teraz przedstawiamy ją naszym klientom w Polsce. Jej najważniejszą  zaletą jest możliwość użytkowania w zamkniętych pomieszczeniach, co w do tej pory oferowanych urządzeniach tego typu było nie możliwe. 

helia smoker 48_polgrill

Wędzarnia Helia jest zaawansowanym, nowoczesnym i wysokiej jakości produktem, który będzie dostarczać jej użytkownikom wiele miłych i smacznych chwil. Istotą jej działania jest praca pod dużym ciśnieniem podczas gorącego wędzenia, co zdecydowanie skraca czas potrzebny do dostatecznego wędzenia przygotowywanych potraw.

 

 znak jakości_polgrill

 

Techniczne dane wędzarni Helia Smoker:

  • Komora wewnętrzna, obudowa, wyposażenie wewnątrz wędzarni wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej według najwyższych światowych norm.
  • Ściany wędzarni są izolowane dzięki czemu straty ciepła są minimalne.
  • Bardzo krótki czas nagrzewania – umożliwia to pracę bez poboru mocy przez 60 % czasu potrzebnego do całkowitego przygotowania potrawy.
  • Podwójne zabezpieczenie obudowy komory przed stycznością części elektrycznych z cieczami powstającymi w wyniku procesu wędzenia .
  • Automatyczna kontrola temperatury i czasu obróbki.
  • Ciśnienie wewnątrz komory zapewnia równomierną dystrybucję dymu i skraca do minimum czas procesu.
  • Niemiecka Inspekcja Techniczna (RW TUV) zakwalifikowała urządzenie do wyrobów bezpiecznych.
  • Wędzarnia posiada również atest Swiss Accident  Insurance Institution (SUVA)

 

helia smoker

 

 Podstawowe zalety wędzarni HELIA Smoker 48:

• gotowanie i wędzenie w tym samym czasie.

• Nadaje się do każdego rodzaju potraw: ryb, mięs, serów, warzyw.

• Pieczenie, grillowanie, gotowanie, wędzenie (na ciepło i zimno), suszenie w jednym urządzeniu.

• Bardzo krótki czas procesu dzięki technologii ciśnieniowej.

• Możliwość montażu w zamkniętych pomieszczeniach (kuchniach, salach restauracyjnych) , brak   

    potrzeby odprowadzenia kominowego.

 

helia smoker

 

WARUNKI DOSTAWY:

  • Wędzarnia dostępna na zamówienie
  • Czas oczekiwania max,. 14 dni
  • Zaliczka 20 %
  • W dowolne miejsce w Polsce dostawa gratis.

 dostawa

Wymiary wędzarni Helia Smoker 48:

  • 45 cm szer. X 35 cm wys. X 85 cm głęb.
  • Płyta ociekacza : 30 x 80 cm
  • Waga: 45 kg

 

helia smoker_polgrill

 

Standardowe wyposażenie:

  •  nierdzewny pojemnik na wióry i ociekacz  tłuszczu
  • 1 szt.półka profilowana na ryby
  • 1 szt.płaska półka (30 x 80 cm)
  • próbka trocin i przypraw
  • przepisy i instrukcja

helia smoker 

Pojemność wsadu :

  • Ok.48 pstrągów (200g)/ 24 pstrągi (480 g)
  • 8 kurczaków
  • 14 kg wsadu.

 helia smoker

 

Helia Smoker wyposażenie:

  1. Płaskie półki 
  2.  Półki do ryb
  3.  Ociekacz tłuszczu
  4.   Drzwi z uszczelką 
  5.  Wskaźniki diodowe
  6.  Termostat (0-2500C)
  7.  Timer –czas dymienia (0-15 min)
  8.  Timer – czas całego procesu (0-60 min)
  9.   Przyprawa do ryb (500g)
  10.  Zrębki bukowe 1 kg.
  11.  Pojemnik na wiórki – dodatkowy mały
  12.  Jałowiec 250 g.

 

helia smoker

 

Proponowane czasy pieczenia i wędzenia w Helia  Smoker:

Temperatura 800C   : śledź 12 min., węgorz 90m min.

Temperatura 1200C : makrela 20-25 min, łosoś 15-20 min, halibut 15-20 min, 

Temperatura 1500C :pstrąg 15-20 min, karp 30-60 min, szczupak 20-35 min,

                                  sandacz 15-20 min, sola 15-20 min ,okoń-filet 15-20 min,

                                  surowe małże 30-35 min, kiełbaski smażone 15-20 min.

Temperatura 2000C :pieczeń 45-60 min, nogi 60-120 min, brzuch 25-30 min,

                                  eskalopki/steki 15-20 min, prosiak 45-60 min, comber

                                  jagnięcy 60-70 min, kaszanka 15-20 min, kurczak 30-45min

                                  kurczak(podudzia,piersi)25-30 min, indyk/kaczka 60-90 min

                                  indyk nadziewany 45-60 min, wędzone ziemniaki 30-35 min,

                                  ziemniaki w folii 45-90 min, pasztet pieczony 60-90 min,

                                  chleb/pizza 50-60 min.

 

 helia smoker

helia smoker

 

Opinie o produkcie (0)

Aktywna weryfikacja, każdy może dodać opinie, włączona moderacja: Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium