


31 799,00 zł

42,50 zł

35,00 zł

2 899,00 zł

2 999,00 zł

25 699,00 zł

2 900,00 zł
Cena regularna:
3 660,00 zł

589,00 zł

539,00 zł

23 199,00 zł
Cena regularna:
28 999,00 zł


Wędzarnia gazowa Broil King Smoke

Opis

Najlepszą metodą konserwacji żywności jest wędzenie za pomocą dymu powstającego przy powolnym spalaniu drewna szlachetnych drzew liściastych. Idealnym urządzeniem jest wędzarnia gazowa Broil King Smoke. Dym wędzarniczy nadaje przetrzymywanym w nim wyrobom unikalny smak, zapach i kolor. Im temperatura wędzenia jest niższa, tym czas wędzenia się wydłuża. Dzięki temu uzyskujemy dłuższą trwałość wędzonych wyrobów, nie porównywalną z innymi sposobami konserwacji. Od kilku lat zauważamy dynamiczny wzrost zapotrzebowania na domowe wędzarnie. Dzięki nim każdy z nas może przygotowywać doskonałe zdrowe wędzone produkty na potrzeby swoje, rodziny i znajomych.
Odpowiedzią na rosnące zapotrzebowanie jest nowa kanadyjska wędzarnia gazowa Broil King Smoke, która jest bardzo prosta w obsłudze i tania w eksploatacji. W wędzarni tej nośnikiem energii powodującej rozgrzanie wiórów drzewnych do temperatury dymienia jest palnik zasilany gazem.
W górnej komorze wędzarni Broil King Smoke znajdują się 4 stalowe półki, na których umieszczamy przygotowane do wędzenia produkty. Pamiętać należy, aby przynajmniej kilka dni mięsa, ryby czy drób zamoczone były w zalewie z przyprawami. Wędzić możemy w pozycji leżącej lub wiszącej. W tym celu wykorzystujemy znajdujące się na wyposażeniu haki lub półki. Czas wędzenia dobieramy w zależności od wielkości produktów i zastosowanej temperatury. Wyjmując produkty po wędzeniu korzystamy z rozkładanej tacy chroniącej posadzkę przed skapującymi sokami.
Dolna komora wędzarni to miejsce, gdzie znajduje się palnik gazowy, stalowy pojemnik na wiórki drzew liściastych oraz pojemnik na wodę i przyprawy. Zadaniem palnika jest rozgrzanie wiórków, które zaczynają się tlić i napełniają komorę dymem wędzarniczym. Palnik utrzymuje odpowiednią do wędzenia temperaturę. Termometr znajdujący się w drzwiach pomaga w sprawowaniu kontroli nad temperaturą podczas całego procesu.
Regulacja temperatury w wędzarni Broil King Smoke odbywa się dzięki 180° zaworom palnika umożliwiającym bardzo precyzyjne dozowanie paliwa gazowego, by temperatura była zawsze odpowiednia. W ścianach bocznych wędzarni znajdują się otwory wentylacyjne, którymi regulujemy przepływ dymu przez komorę wędzarni, co również wpływa na wysokość temperatury wewnątrz.
Dzięki czterem szeroko rozstawionym nogom wędzarnia jest bardzo stabilna, a dwa koła mocowane do nóg ułatwiają transport urządzenia w dowolne miejsce.
Podwójne ściany wędzarni są izolowane. Dzięki temu zminimalizowano utratę temperatury w chłodne i wietrzne dni. Ma to również wpływ na bezpieczeństwo, ponieważ zewnętrzne ściany nie nagrzewają się. Drzwi wędzarni mają uszczelki z włókna szklanego oraz zatrzaski, by dym oddziałujący na wyroby wewnątrz był zawsze pod kontrolą.
Zamontowane w ścianach zewnętrznych uchwyty na niezbędne akcesoria oraz wbudowany otwieracz do butelek są dodatkowymi atutami wędzarni Broil King Smoke.
Dane techniczne Wędzarni Broil King Smoke :
- Powierzchnia rusztów : 4968 cm2
- Pojemność : 113 cm3
- Palnik o mocy 4,4 kW
- Średnie zużycie gazu : 160-200 g/h
- Zawór regulacyjny palnika: Linear-Flow
- Ruszty ze stali nierdzewnej : 4 szt (o wymiarach: 32 X 38,1 cm.)
- Otwory wentylacyjne Roto-Draft : 4
- Termometr Accu-Temp w drzwiach.
- Haki na mięso ze stali nierdzewnej : 16 szt.
- Zewnętrzne uchwyty na narzędzia i akcesoria : 4 szt
- Wbudowany otwieracz do butelek
- Uchwyty do drzwi : 2 szt
- Stalowe izolowane drzwi z uszczelkami i zatrzaskami: 2 szt
- Koła do transportu : 2 szt
- Izolowane podwójne ściany.
- Wędzenie w temperaturach 75-110ºC
- Pojemnik na wodę i dodatki zapachowe.
- Pojemnik na wiórka ze stali nierdzewnej.
- Wielofunkcyjny stojak do żeberek i pieczeni.
- Malowany farbą odporną na wysokie temperatury.
Wymiary wędzarni:
- wysokość - 123 cm
- szerokość - 56 cm
- głębokość - 46,7 cm
- waga - 33 kg
Wymiary głównej komory wewnętrznej :
- wysokość - 85 cm
- szerokość - 39 cm
- głębokość - 33 cm
wymiary rusztów :
Gwarancja:
Okres gwarancji na poszczególne podzespoły:
- Stalowa obudowa : 5 lat
- Ruszty ze stali szlachetnej : 5 lat
- Palnik : 5 lat
- Pozostałe elementy : 2 lata
Warunkiem udzielenia gwarancji jest rejestracja produktu w ciągu 30 dni od daty zakupu, dokonana za pośrednictwem formularza znajdującego się na stronie internetowej www.broilking.pl/rejestracja. Do rejestracji konieczne jest posiadanie dowodu zakupu produktu (paragon, faktura) na terenie Polski. Oferowany przez nas produkt jest przystosowany do polskich norm i ciśnienia gazu, co zostało potwierdzone certyfikatem unijnym CE. Wędzarnia gazowa marki Broil King produkowana jest w USA w celu zapewnienia najwyższej jakości. Wykwalifikowani pracownicy dokonują rygorystycznych kontroli jakości oraz szczelności systemu w celu zapewnienia bezpiecznych w użyciu urządzeń, aby każdy mógł cieszyć się czasem spędzonym wędząc.
Aktywna weryfikacja, każdy może dodać opinie, włączona moderacja: Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie
Xmen40
Szybko i skutecznie wędzi i podpieka. Prosta obsługa i małe zużycie gazu.Produkty wędzone OK!