

29 999,00 zł

8 599,00 zł

2 499,00 zł

2 799,00 zł

205,00 zł

21 799,00 zł

1 399,00 zł

7 499,00 zł


Wędzarnia gazowa Broil King Smoke
Cena regularna:
4 599,00 zł

Opis

Najlepszą metodą konserwacji żywności jest wędzenie za pomocą dymu powstającego przy powolnym spalaniu drewna szlachetnych drzew liściastych. Idealnym urządzeniem jest wędzarnia gazowa Broil King Smoke. Dym wędzarniczy nadaje przetrzymywanym w nim wyrobom unikalny smak, zapach i kolor. Im temperatura wędzenia jest niższa, tym czas wędzenia się wydłuża. Dzięki temu uzyskujemy dłuższą trwałość wędzonych wyrobów, nie porównywalną z innymi sposobami konserwacji. Od kilku lat zauważamy dynamiczny wzrost zapotrzebowania na domowe wędzarnie. Dzięki nim każdy z nas może przygotowywać doskonałe zdrowe wędzone produkty na potrzeby swoje, rodziny i znajomych.
Odpowiedzią na rosnące zapotrzebowanie jest nowa kanadyjska wędzarnia gazowa Broil King Smoke, która jest bardzo prosta w obsłudze i tania w eksploatacji. W wędzarni tej nośnikiem energii powodującej rozgrzanie wiórów drzewnych do temperatury dymienia jest palnik zasilany gazem.
W górnej komorze wędzarni Broil King Smoke znajdują się 4 stalowe półki, na których umieszczamy przygotowane do wędzenia produkty. Pamiętać należy, aby przynajmniej kilka dni mięsa, ryby czy drób zamoczone były w zalewie z przyprawami. Wędzić możemy w pozycji leżącej lub wiszącej. W tym celu wykorzystujemy znajdujące się na wyposażeniu haki lub półki. Czas wędzenia dobieramy w zależności od wielkości produktów i zastosowanej temperatury. Wyjmując produkty po wędzeniu korzystamy z rozkładanej tacy chroniącej posadzkę przed skapującymi sokami.
Dolna komora wędzarni to miejsce, gdzie znajduje się palnik gazowy, stalowy pojemnik na wiórki drzew liściastych oraz pojemnik na wodę i przyprawy. Zadaniem palnika jest rozgrzanie wiórków, które zaczynają się tlić i napełniają komorę dymem wędzarniczym. Palnik utrzymuje odpowiednią do wędzenia temperaturę. Termometr znajdujący się w drzwiach pomaga w sprawowaniu kontroli nad temperaturą podczas całego procesu.
Regulacja temperatury w wędzarni Broil King Smoke odbywa się dzięki 180° zaworom palnika umożliwiającym bardzo precyzyjne dozowanie paliwa gazowego, by temperatura była zawsze odpowiednia. W ścianach bocznych wędzarni znajdują się otwory wentylacyjne, którymi regulujemy przepływ dymu przez komorę wędzarni, co również wpływa na wysokość temperatury wewnątrz.
Dzięki czterem szeroko rozstawionym nogom wędzarnia jest bardzo stabilna, a dwa koła mocowane do nóg ułatwiają transport urządzenia w dowolne miejsce.
Podwójne ściany wędzarni są izolowane. Dzięki temu zminimalizowano utratę temperatury w chłodne i wietrzne dni. Ma to również wpływ na bezpieczeństwo, ponieważ zewnętrzne ściany nie nagrzewają się. Drzwi wędzarni mają uszczelki z włókna szklanego oraz zatrzaski, by dym oddziałujący na wyroby wewnątrz był zawsze pod kontrolą.
Zamontowane w ścianach zewnętrznych uchwyty na niezbędne akcesoria oraz wbudowany otwieracz do butelek są dodatkowymi atutami wędzarni Broil King Smoke.
Dane techniczne Wędzarni Broil King Smoke :
- Powierzchnia rusztów : 4968 cm2
- Pojemność : 113 cm3
- Palnik o mocy 4,4 kW
- Średnie zużycie gazu : 160-200 g/h
- Zawór regulacyjny palnika: Linear-Flow
- Ruszty ze stali nierdzewnej : 4 szt (o wymiarach: 32 X 38,1 cm.)
- Otwory wentylacyjne Roto-Draft : 4
- Termometr Accu-Temp w drzwiach.
- Haki na mięso ze stali nierdzewnej : 16 szt.
- Zewnętrzne uchwyty na narzędzia i akcesoria : 4 szt
- Wbudowany otwieracz do butelek
- Uchwyty do drzwi : 2 szt
- Stalowe izolowane drzwi z uszczelkami i zatrzaskami: 2 szt
- Koła do transportu : 2 szt
- Izolowane podwójne ściany.
- Wędzenie w temperaturach 75-110ºC
- Pojemnik na wodę i dodatki zapachowe.
- Pojemnik na wiórka ze stali nierdzewnej.
- Wielofunkcyjny stojak do żeberek i pieczeni.
- Malowany farbą odporną na wysokie temperatury.
Wymiary wędzarni:
- wysokość - 123 cm
- szerokość - 56 cm
- głębokość - 46,7 cm
- waga - 33 kg
Wymiary głównej komory wewnętrznej :
- wysokość - 85 cm
- szerokość - 39 cm
- głębokość - 33 cm
wymiary rusztów :
Gwarancja:
Okres gwarancji na poszczególne podzespoły:
- Stalowa obudowa : 5 lat
- Ruszty ze stali szlachetnej : 5 lat
- Palnik : 5 lat
- Pozostałe elementy : 2 lata
Warunkiem udzielenia gwarancji jest rejestracja produktu w ciągu 30 dni od daty zakupu, dokonana za pośrednictwem formularza znajdującego się na stronie internetowej www.broilking.pl/rejestracja. Do rejestracji konieczne jest posiadanie dowodu zakupu produktu (paragon, faktura) na terenie Polski. Oferowany przez nas produkt jest przystosowany do polskich norm i ciśnienia gazu, co zostało potwierdzone certyfikatem unijnym CE. Wędzarnia gazowa marki Broil King produkowana jest w USA w celu zapewnienia najwyższej jakości. Wykwalifikowani pracownicy dokonują rygorystycznych kontroli jakości oraz szczelności systemu w celu zapewnienia bezpiecznych w użyciu urządzeń, aby każdy mógł cieszyć się czasem spędzonym wędząc.
Aktywna weryfikacja, każdy może dodać opinie, włączona moderacja: Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie
Xmen40
Szybko i skutecznie wędzi i podpieka. Prosta obsługa i małe zużycie gazu.Produkty wędzone OK!