












Smoker Cyfrowy Borniak BBDS-150 Digital Stal nierdzewna

Opis
Wędzarnia elektryczna Smoker Borniak BBDS-150 Digital Stal nierdzewna
Wędzarnia elektryczna Smoker Borniak BBDS-150 sprawdził się już na polskim rynku. Doskonale nadaje się do szybkiego domowego wędzenia, ale często korzystają z niej firmy Gastronomiczne, Cateringowe i Hotele. Dzięki wzmocnionej mocy grzałek do 1900 W urządzenie bardzo szybko się nagrzewa do temperatury nawet 150 °C. Taką temperaturę możemy utrzymywać przez cały proces wędzenia, co zdecydowanie skraca jego czas. To też temperatura wystarczająca do pieczenia i wędzenia jednocześnie. Generator wytwarza odpowiednią powtarzalną ilość dymu wędzarniczego, który otacza umieszczone wewnątrz produkty. Wędzarnia elektryczna Smoker BBDS-150 ma pojemność 150 L, dzięki czemu zmieścimy w niej nawet 20 kg wsadu. Wyroby możemy wędzić w pozycji leżącej lub w pozycji wiszącej na hakach dzięki wykorzystaniu poprzeczek.
W skład podstawowego składu wędzarni wchodzi:
- Wędzarnia 1 szt.
- Generator dymu 1 szt.
- Zrębki wędzarnicze 2L 5 szt.
- Kije wędzarnicze 3 szt.
- Misa ociekowa 1 szt.
- Regulowane nóżki 4 szt.
- Miseczki na wodę 2 szt.
- Uchwyty do przenoszenia 2 szt.
- Uchwyt do drzwi 1 szt.
- Komin z szybrem 1 szt.
- Pokrywka na generator dymu 1 szt.
- Ociekacz 1 szt.
- Kable zasilające 2 szt.
- Misa BBQ (*BBQ) 1 szt.
- Ruszt wzmocniony (*BBQ) 1 szt.
- Przyprawa Magic Dust (*BBQ) 1 szt.
- Sterownik cyfrowy (*Digital) 1 szt.
- Kabel przedłużający (*Digital) 1 szt.
Kupując na tej stronie otrzymasz książkę z przepisami do wędzenia gratis.
Wędzarnia Smoker Borniak BBDS-150 to doskonały stosunek jakości do ceny. Ten polski producent proponuje dwa rodzaje wzmocnionych smokerów/wędzarni elektrycznych. Większy z nich Borniak BBDS-150 ma pojemność 150 i jest gotowy do wędzenia jednorazowo nawet 20 kg wsadu.
Parametry techniczne wędzarni Borniak BBQ BBDS-150:
- Sterowanie Cyfrowe (PID)
- Pojemność komory 150 L
- Ilość uchwytów do półek max 7
- Maksymalny wsad 20 kg
- Maksymalna temperatura 150°C
- Średnica komina 100 mm
- Materiał Stal Nierdzewna
- Napięcie znamionowe 230 V
- Moc 2015 W
- Moc grzałki komory 1900 W
- Bezpiecznik komory 8 A
- Bezpiecznik generatora 1.25 A
- Wymiary zewnętrzne (Długość X Szerokość X Wysokość) 520mm X 630mm X 1221mm
- Wymiary zewnętrzne z generatorem (Długość X Szerokość X Wysokość) 520mm X 715mm X 1221mm
- Wymiary wewnętrzne (Długość X Szerokość X Wysokość) 475mm X 530mm X 991mm
- Wymiary komory (Długość X Szerokość X Wysokość) 420mm X 490mm X 755mm
- Waga 36 kg
- Gwarancja 24 miesiące
Smoker BBQ BBDS-150 wyposażony został w grzałki o maksymalnej mocy 1900W. Jest to w zupełności wystarczająca moc do uwędzenia ułożonego na półkach wsadu. Sterowanie temperaturą odbywa się za pomocą elektronicznego panela cyfrowego (PID), który montowany jest na lewej ścianie komory wędzenia. W przypadku wędzenia na zimno grzałkę wyłączamy za pomocą przycisku.
W każdym procesie wędzenia tworzą się soki skapujące z potraw na grzałkę oraz z wylotu komina w kierunku wnętrza wędzarni. Aby temu zapobiec, w wędzarniach Borniak zastosowane zostały dwa okapniki chroniące żywność oraz grzałki wędzarni.
Montowany w górnej ścianie wędzarni Borniak kominek zaopatrzony został w prosty, a zarazem bezawaryjny system służący kontroli ilości dymu w wędzarni. Polega on na przymykaniu lub otwieraniu przepływu dymu z komory pierścieniem znajdującym się w kominie. Ten prosty manewr jest niezbędny, aby kontrolować warunki zadymienia w komorze wędzenia.
Smokery Borniak BBDS-150 wyróżnia konstrukcja mająca na celu utrzymanie jak największej ilości ciepła w komorze wędzarniczej. Uzyskujemy to dzięki podwójnym ściankom wypełnionym wewnątrz pianką poliuretanową oraz drzwiom z zamknięciem na magnes. Nowa uszczelka silikonowa izolująca drzwi dodatkowo zatrzymuje ciepło wewnątrz urządzenia. Zewnętrzne ścianki wędzarni Borniak BBQ BBDS wykonane są ze stali nierdzewnej, która z powodzeniem poradzi sobie ze zmiennymi warunkami atmosferycznymi. Wewnątrz komora wędzenia wykonana jest z blachy nierdzewnej posiadającej atest do kontaktu z żywnością.
Generator dymu wędzarni wyposażony jest w grzałkę oraz spiralę. Spirala kręci się z równomierną prędkością przesuwając zrębki na grzałkę, a tu są spalane. Kolejne zrębki zrzucają te spalone do misy z wodą. Dzięki temu dym w wędzarni Borniak BBQ BBDS jest stale produkowany i nasyca potrawy wyjątkowym smakiem, pięknym kolorem i wyśmienity aromatem. Zasypanie całego generatora wiórkami pozwoli na wędzenie nawet do ośmiu godzin. Po przeliczeniu oceniamy, że godzina wędzenia to koszt ok 30 groszy.
Wędzenie w Borniakach jest zgodne z normą z 2014 roku. Zawartość benzo[a]pirenu w uwędzonej kiełbasie wynosi 0,5 ug/kg. Nowe przepisy dopuszczają maksymalnie 2 ug/kg.
Aktywna weryfikacja, każdy może dodać opinie, włączona moderacja: Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie
kolagen2000
To najlepszy model wędzarni Borniak, sprawdzony w bojach o doskonałe wyroby wędzone. Polecam i rekomenduję naprawdę sprawdza się w domowym wędzeniu.
Maurycy2019
Bardzo wydajna i ekonomiczna wędzarnia. Mogę polecić w 100%
Martynika
Szczerze polecam,wędzarnia spisuje się bardzo profesjonalnie.