30 999,00 zł
42,50 zł
35,00 zł
2 499,00 zł
2 799,00 zł
21 799,00 zł
3 660,00 zł
459,00 zł
359,00 zł
Wędzarnia Elektryczna Muurikka Pro 1100 W z termostatem i pokrowcem
Opis
Wędzarnia Elektryczna Muurikka PRO 1100 W (Murrikka Electric Smoker Oven PRO 1100 W TO6824)
Wychodzimy naprzeciw zapotrzebowaniu klientów na niewielką domową wędzarnię i proponujemy najnowszy produkt fińskiej firmy Muurikka. Wędzarnia Muurikka Electric Smoking Oven PRO 1100 W to nowa bardzo uniwersalna wersja unikalnego i uniwersalnego piekarnika z funkcją wędzenia o jeszcze większej mocy. Możemy w niej wędzić ryby, mięso, warzywa, sery, dziczyznę i drób. Wędzarnia ma funkcję regulacji temperatury w zakresie 75-230ºC. Daje to dodatkowe możliwości wynikające z zakresu temperatur. Możemy teraz podgrzewać i piec korzystając z funkcji wędzenia. Termometr zamocowany w obudowie wędzarni ułatwia kontrolę procesu wędzenia, dając informację o temperaturze w komorze wędzenia. Wbudowany w obudowę zawór wentylacyjny reaguje na nadmierne wydzielanie się dymu i wilgoci. W razie potrzeby otwiera się i wypuszczając nadmiar dymu na zewnątrz.
Parametry techniczne wędzarni Muurikka PRO 110 W:
- Moc grzałki : 1100 W
- Wymiary rusztów: 24 X 42 cm
- Powierzchnia rusztu: 1008 cm²
- Materiał: stal nierdzewna
- Średnica : 25 cm
- Długość : 50 cm
- Waga: 6,7 kg
- Praktyczny pokrowiec na wyposażeniu
- Producent: Muurikka Finlandia
Do wyprodukowania dymu wędzarniczego używamy zrębek wędzarniczych różnych rodzajów drzew, które po namoczeniu umieszczamy na specjalnej tacy. Tacę wprowadzamy do komory wędzarniczej i umieszczamy nad grzałką. Zrębki podgrzewane są do temperatury wystarczającej, aby wydzielały czysty wędzarniczy dym. Nad zrębkami znajduje się stalowy ruszt, na którym układamy poddawane wędzeniu potrawy, a gęsty dym wykonuje resztę pracy. Po kilku godzinach produkty nabierają koloru i smaku charakterystycznego dla wędzonych smakołyków.
Płynna regulacja temperatury pozwala na pełną kontrolę procesu wędzenia w trzech zakresach.
Pozycja 1 75º C - 110º C
Pozycja 2 150º C - 185º C
Pozycja 3 190º C - 230º C
Przygotowywanie potraw w wędzarni Muurikka oznacza zdrowe jedzenie, ponieważ pozbywamy się zbędnego tłuszczu i nie używamy chemii. Dzięki unikalnej konstrukcji i kształtowi, ciepło w wędzarni rozchodzi się równomiernie i krąży dookoła potraw. Urządzenie wykonane jest z blachy nierdzewnej w formie poziomego komina, z praktyczną rączką i stabilnymi nóżkami. Całość zamykana jest zdejmowaną boczną pokrywą. Po zdjęciu pokrywy mamy podgląd na dwie znajdujące się wewnątrz półki z potrawami.
Aktywna weryfikacja, każdy może dodać opinie, włączona moderacja: Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie
Tom
Fajny produkt. Dobra stal