do kasy suma: 0,00 zł

Masz pytania? zadzwoń:512 111 199 lub 502 420 403Tel stacjonarny: (22) 756 89 12 lub (22) 756 89 15 

Produkt dnia
Grill gazowy Napoleon Prestige PRO 825 RSBIPSS
Grill gazowy Napoleon Prestige PRO 825 RSBIPSS

30 999,00 zł

szt.
Łopatka do obracania Inox Landmann
Łopatka do obracania Inox Landmann

42,50 zł

Nóż Inox Landmann
Nóż Inox Landmann

35,00 zł

Grill Gazowy Broil King ROYAL 320
Grill Gazowy Broil King ROYAL 320

2 499,00 zł

Grill gazowy Napoleon  Rogue 365 PK
Grill gazowy Napoleon Rogue 365 PK

2 799,00 zł

szt.
Grill Gazowy Broil King Imperial S 690
Grill Gazowy Broil King Imperial S 690

21 799,00 zł

szt.
Grill elektryczny Krampouz Duo K BBQ/Plancha
Grill elektryczny Krampouz Duo K BBQ/Plancha

3 660,00 zł

szt.
Termometr Bezprzewodowy Meater +
Termometr Bezprzewodowy Meater +

459,00 zł

szt.
Termometr Bezprzewodowy Meater
Termometr Bezprzewodowy Meater

359,00 zł

szt.
Zestaw do Pizzy Landmann Selection z Łopatą
Zestaw do Pizzy Landmann Selection z Łopatą

169,15 zł

Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

CA Raty 0% Broil King, Napoleon, Borniak

Wędzarnia gazowa Broil King Smoke

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 4 599,00 zł 4599.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

broil king polgrill dealer
 
 Wędzarnia gazowa Broil King Smoke

 

Najlepszą metodą konserwacji żywności jest wędzenie za pomocą dymu powstającego przy powolnym spalaniu drewna szlachetnych drzew liściastych. Idealnym urządzeniem jest wędzarnia gazowa Broil King Smoke. Dym wędzarniczy nadaje przetrzymywanym w nim wyrobom unikalny smak, zapach i kolor. Im temperatura wędzenia jest niższa, tym czas wędzenia się wydłuża. Dzięki temu uzyskujemy dłuższą  trwałość wędzonych wyrobów, nie porównywalną z innymi sposobami konserwacji. Od kilku lat zauważamy dynamiczny  wzrost zapotrzebowania na domowe wędzarnie. Dzięki nim każdy z nas może przygotowywać doskonałe zdrowe wędzone produkty na potrzeby swoje, rodziny i znajomych.

 

wędzarnia broil king

 

Odpowiedzią na rosnące zapotrzebowanie jest  nowa kanadyjska wędzarnia gazowa Broil King Smoke, która jest bardzo prosta w obsłudze i tania w eksploatacji. W wędzarni tej nośnikiem energii powodującej rozgrzanie wiórów drzewnych do temperatury dymienia jest palnik zasilany gazem.

 wędzarnia broil king smoke

 

W górnej komorze wędzarni Broil King Smoke znajdują się 4 stalowe półki, na których umieszczamy przygotowane do wędzenia produkty. Pamiętać należy, aby przynajmniej kilka dni mięsa, ryby czy drób zamoczone były w zalewie z przyprawami. Wędzić możemy w pozycji leżącej lub wiszącej. W tym celu wykorzystujemy znajdujące się na wyposażeniu haki lub półki. Czas wędzenia dobieramy w zależności od wielkości produktów i zastosowanej temperatury. Wyjmując produkty po wędzeniu korzystamy z  rozkładanej tacy chroniącej posadzkę przed skapującymi sokami.

 wędzarnia broil king smoke

Dolna komora wędzarni to miejsce, gdzie znajduje się palnik gazowy, stalowy pojemnik na wiórki drzew liściastych oraz pojemnik na wodę i przyprawy. Zadaniem palnika jest rozgrzanie wiórków, które zaczynają się tlić i napełniają komorę dymem wędzarniczym. Palnik utrzymuje odpowiednią do wędzenia temperaturę. Termometr znajdujący się w drzwiach pomaga w sprawowaniu kontroli nad temperaturą podczas całego procesu.

 wedzarnia broil king smoke

Regulacja temperatury w wędzarni Broil King Smoke odbywa się dzięki 180° zaworom palnika umożliwiającym bardzo precyzyjne dozowanie paliwa gazowego, by temperatura była zawsze odpowiednia. W ścianach bocznych wędzarni znajdują się otwory wentylacyjne, którymi regulujemy przepływ dymu przez komorę wędzarni, co również wpływa na wysokość temperatury wewnątrz.

 wędzarnia broil king smoke

 

Dzięki czterem szeroko rozstawionym nogom wędzarnia jest bardzo stabilna, a dwa koła mocowane do nóg ułatwiają transport urządzenia w dowolne miejsce.

 wędzarnia broil king smoke

 

Podwójne ściany wędzarni są izolowane. Dzięki temu zminimalizowano utratę temperatury w chłodne i wietrzne dni. Ma to również wpływ na bezpieczeństwo, ponieważ zewnętrzne ściany nie nagrzewają się. Drzwi wędzarni mają uszczelki z włókna szklanego oraz zatrzaski, by dym oddziałujący na wyroby wewnątrz był zawsze pod kontrolą.

 wędzarnia broil king smoke

 

Zamontowane w ścianach zewnętrznych uchwyty na niezbędne akcesoria oraz wbudowany otwieracz do butelek są dodatkowymi atutami wędzarni Broil King Smoke.

 

wędzarnia broil king smoke

  

Dane techniczne Wędzarni Broil King Smoke :

  • Powierzchnia rusztów  : 4968 cm2
  • Pojemność : 113 cm3  
  • Palnik o mocy 4,4 kW
  • Średnie zużycie gazu : 160-200 g/h
  • Zawór regulacyjny palnika: Linear-Flow
  • Ruszty ze stali nierdzewnej : 4 szt (o wymiarach: 32 X 38,1 cm.)
  • Otwory wentylacyjne Roto-Draft : 4
  • Termometr Accu-Temp w drzwiach.
  • Haki na mięso ze stali nierdzewnej : 16 szt.
  • Zewnętrzne uchwyty na narzędzia i akcesoria : 4 szt
  • Wbudowany otwieracz do butelek
  • Uchwyty do drzwi : 2 szt
  • Stalowe izolowane drzwi z uszczelkami i zatrzaskami: 2 szt
  • Koła do transportu : 2 szt
  • Izolowane podwójne ściany.
  • Wędzenie w temperaturach 75-110ºC
  • Pojemnik na wodę i dodatki zapachowe.
  • Pojemnik na wiórka ze stali nierdzewnej.
  • Wielofunkcyjny stojak do żeberek i pieczeni.
  • Malowany farbą odporną na wysokie temperatury.

 

broil king

 broil king smoke

 

 

Wymiary wędzarni: 

  • wysokość - 123 cm
  • szerokość - 56 cm
  • głębokość - 46,7 cm
  • waga  -  33 kg

 

Wymiary głównej komory wewnętrznej :

  • wysokość - 85 cm
  • szerokość - 39 cm
  • głębokość - 33 cm

wymiary rusztów :

 

ruszty broil king smoke

 

broil king smoker

 

Gwarancja:

 

gwarancja

 

Okres gwarancji na poszczególne podzespoły:

  • Stalowa obudowa                :  5 lat
  • Ruszty ze stali szlachetnej :   5 lat
  • Palnik                                  :  5 lat
  • Pozostałe elementy             :  2 lata

 usa broil king

Warunkiem udzielenia gwarancji jest rejestracja produktu w ciągu 30 dni od daty zakupu, dokonana za pośrednictwem formularza znajdującego się na stronie internetowej www.broilking.pl/rejestracja. Do rejestracji konieczne jest posiadanie dowodu zakupu produktu (paragon, faktura) na terenie Polski. Oferowany przez nas produkt jest przystosowany do polskich norm i ciśnienia gazu, co zostało potwierdzone certyfikatem unijnym CE. Wędzarnia gazowa marki Broil King produkowana jest w USA w celu zapewnienia najwyższej jakości. Wykwalifikowani pracownicy dokonują rygorystycznych kontroli jakości oraz szczelności systemu w celu zapewnienia bezpiecznych w użyciu urządzeń, aby każdy mógł cieszyć się czasem spędzonym wędząc.

 

certyfikaty broil king

 wędzarnia broil king smoke

 wędzarnia broil king smoke

 

wędzarnia broil king smoke

 

wędzarnia broil king smoker

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (1)

Aktywna weryfikacja, każdy może dodać opinie, włączona moderacja: Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie

1 września 2020

Szybko i skutecznie wędzi i podpieka. Prosta obsługa i małe zużycie gazu.Produkty wędzone OK!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium