do kasy suma: 0,00 zł
Promocje
Grill gazowy Campingaz DH Classic EXSD seria 4
Grill gazowy Campingaz DH Classic EXSD seria 4
2 799,00 zł 2 239,00 zł
szt.
Grill gazowy Landmann Miton PTS 3,1
Grill gazowy Landmann Miton PTS 3,1
2 999,00 zł 2 499,00 zł
szt.
Grill gazowy Landmann Triton 4,1 PTS bordowy
Grill gazowy Landmann Triton 4,1 PTS bordowy
2 599,00 zł 1 849,00 zł
szt.
Grill gazowy Landmann Triton PTS 6,1
Grill gazowy Landmann Triton PTS 6,1
7 249,00 zł 5 436,00 zł
szt.
Wędzarnia Bradley Smoker Camo 4 R
Wędzarnia Bradley Smoker Camo 4 R
2 560,00 zł 2 360,00 zł
szt.
Grill gazowy Landmann Rexon PTS 4,1
Grill gazowy Landmann Rexon PTS 4,1
2 049,00 zł 1 640,00 zł
szt.
Wędzarnia Bradley Smoker Camo 6 R
Wędzarnia Bradley Smoker Camo 6 R
3 060,00 zł 2 860,00 zł
szt.
Grill gazowy Landmann Ardor PTS+ 5,0+
Grill gazowy Landmann Ardor PTS+ 5,0+
8 499,00 zł 7 649,00 zł
szt.
Grill Gazowy Broil King ROYAL 320 Promocja
Grill Gazowy Broil King ROYAL 320 Promocja
2 699,00 zł 2 597,00 zł
szt.
Grill gazowy Landmann Triton PTS 2,1 czarny
Grill gazowy Landmann Triton PTS 2,1 czarny
2 049,00 zł 1 536,00 zł
szt.
Grill gazowy Landmann Triton PTS 2,1 bordo
Grill gazowy Landmann Triton PTS 2,1 bordo
2 049,00 zł 1 329,00 zł
Grill gazowy Landmann Triton PTS 2,1 Inox
Grill gazowy Landmann Triton PTS 2,1 Inox
2 149,00 zł 1 611,00 zł
Produkt dnia
Grill gazowy Napoleon Prestige PRO 665 RSIB
Grill gazowy Napoleon Prestige PRO 665 RSIB
18 999,00 zł
szt.
Cooler ogrodowy czerwony
Cooler ogrodowy czerwony
999,00 zł 775,00 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Wędzarnia Helia Smoker 48

Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Cena: 7 000,00 zł 7000.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: 347594

Opis

WĘDZARNIA  CIŚNIENIOWA ELEKTRYCZNA  HELIA 48

 

helia smoker_polgrill

Wędzarnia Helia 48 jest absolutną nowością na polskim rynku. To pierwsza Niemiecka ogólnodostępna wędzarnia, która jest w stanie spełnić wszystkie marzenia restauratorów, miłośników domowych wyrobów, właścicieli małej gastronomi, wędkarzy, myśliwych, firm cateringowych  itp.

 

helia smoker logo

Zastosowana w niej unikalna technologia ciśnieniowa pozwala na maksymalne skrócenie procesów obróbki bez żadnych strat walorów smakowych, wizualnych ani zdrowotnych. Technologia ta powstała na bazie wieloletnich badań niemieckich specjalistów z dziedzin gastronomii i technologii żywienia. Do dziś o jej zaletach przekonali się miłośnicy wędzenia z 80 krajów świata, a teraz przedstawiamy ją naszym klientom w Polsce. Jej najważniejszą  zaletą jest możliwość użytkowania w zamkniętych pomieszczeniach, co w do tej pory oferowanych urządzeniach tego typu było nie możliwe. 

helia smoker 48_polgrill

Wędzarnia Helia jest zaawansowanym, nowoczesnym i wysokiej jakości produktem, który będzie dostarczać jej użytkownikom wiele miłych i smacznych chwil. Istotą jej działania jest praca pod dużym ciśnieniem podczas gorącego wędzenia, co zdecydowanie skraca czas potrzebny do dostatecznego wędzenia przygotowywanych potraw.

 

 znak jakości_polgrill

 

Techniczne dane wędzarni Helia Smoker:

  • Komora wewnętrzna, obudowa, wyposażenie wewnątrz wędzarni wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej według najwyższych światowych norm.
  • Ściany wędzarni są izolowane dzięki czemu straty ciepła są minimalne.
  • Bardzo krótki czas nagrzewania – umożliwia to pracę bez poboru mocy przez 60 % czasu potrzebnego do całkowitego przygotowania potrawy.
  • Podwójne zabezpieczenie obudowy komory przed stycznością części elektrycznych z cieczami powstającymi w wyniku procesu wędzenia .
  • Automatyczna kontrola temperatury i czasu obróbki.
  • Ciśnienie wewnątrz komory zapewnia równomierną dystrybucję dymu i skraca do minimum czas procesu.
  • Niemiecka Inspekcja Techniczna (RW TUV) zakwalifikowała urządzenie do wyrobów bezpiecznych.
  • Wędzarnia posiada również atest Swiss Accident  Insurance Institution (SUVA)

 

helia smoker

 

 Podstawowe zalety wędzarni HELIA Smoker 48:

• gotowanie i wędzenie w tym samym czasie.

• Nadaje się do każdego rodzaju potraw: ryb, mięs, serów, warzyw.

• Pieczenie, grillowanie, gotowanie, wędzenie (na ciepło i zimno), suszenie w jednym urządzeniu.

• Bardzo krótki czas procesu dzięki technologii ciśnieniowej.

• Możliwość montażu w zamkniętych pomieszczeniach (kuchniach, salach restauracyjnych) , brak   

    potrzeby odprowadzenia kominowego.

 

helia smoker

 

WARUNKI DOSTAWY:

  • Wędzarnia dostępna na zamówienie
  • Czas oczekiwania max,. 14 dni
  • Zaliczka 20 %
  • W dowolne miejsce w Polsce dostawa gratis.

 dostawa

Wymiary wędzarni Helia Smoker 48:

  • 45 cm szer. X 35 cm wys. X 85 cm głęb.
  • Płyta ociekacza : 30 x 80 cm
  • Waga: 45 kg

 

helia smoker_polgrill

 

Standardowe wyposażenie:

  •  nierdzewny pojemnik na wióry i ociekacz  tłuszczu
  • 1 szt.półka profilowana na ryby
  • 1 szt.płaska półka (30 x 80 cm)
  • próbka trocin i przypraw
  • przepisy i instrukcja

helia smoker 

Pojemność wsadu :

  • Ok.48 pstrągów (200g)/ 24 pstrągi (480 g)
  • 8 kurczaków
  • 14 kg wsadu.

 helia smoker

 

Helia Smoker wyposażenie:

  1. Płaskie półki 
  2.  Półki do ryb
  3.  Ociekacz tłuszczu
  4.   Drzwi z uszczelką 
  5.  Wskaźniki diodowe
  6.  Termostat (0-2500C)
  7.  Timer –czas dymienia (0-15 min)
  8.  Timer – czas całego procesu (0-60 min)
  9.   Przyprawa do ryb (500g)
  10.  Zrębki bukowe 1 kg.
  11.  Pojemnik na wiórki – dodatkowy mały
  12.  Jałowiec 250 g.

 

helia smoker

 

Proponowane czasy pieczenia i wędzenia w Helia  Smoker:

Temperatura 800C   : śledź 12 min., węgorz 90m min.

Temperatura 1200C : makrela 20-25 min, łosoś 15-20 min, halibut 15-20 min, 

Temperatura 1500C :pstrąg 15-20 min, karp 30-60 min, szczupak 20-35 min,

                                  sandacz 15-20 min, sola 15-20 min ,okoń-filet 15-20 min,

                                  surowe małże 30-35 min, kiełbaski smażone 15-20 min.

Temperatura 2000C :pieczeń 45-60 min, nogi 60-120 min, brzuch 25-30 min,

                                  eskalopki/steki 15-20 min, prosiak 45-60 min, comber

                                  jagnięcy 60-70 min, kaszanka 15-20 min, kurczak 30-45min

                                  kurczak(podudzia,piersi)25-30 min, indyk/kaczka 60-90 min

                                  indyk nadziewany 45-60 min, wędzone ziemniaki 30-35 min,

                                  ziemniaki w folii 45-90 min, pasztet pieczony 60-90 min,

                                  chleb/pizza 50-60 min.

 

 helia smoker

helia smoker

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium
Sklep internetowy Shoper Premium